°C -5

KUD Lipa Slavetić predstavlja županiju na 55. Vinkovačkim jesenima!

14.09.2020.

Maja Peranić

Unatoč koroni i aktualnoj epidemiološkoj situaciji, naši folkloraši se ne daju! Vrijedno rade i u skladu sa svim propisanim mjerama koje im uvjetuju malo drugačije okolnosti za vježbanje i nastupe. Iz KUD-a Lipa Slavetić tako stiže lijepa vijest kako će ove godine predstavljati Zagrebačku županiju na Državnoj smotri izvornog folklora u sklopu 55. Vinkovačkih jeseni.

Program koji je odabran kao najbolji morali su snimiti, a to su učinili ispred Zagrebačke katedrale.

-Selekcija se obavljala u drugačijim uvjetima pa smo pripremili i snimili program kojim smo odabrani kao predstavnici županije. Ove godine se manifestacija Vinkovačke jeseni odvija u drugačijem obliku nego što je to uobičajeno, zajedno s predstavnicima Grada Zagreba KUD-om Bosiljak iz Čučerja je ekipa Vinkovačkih jeseni snimala naš program pred katedralom u Zagrebu 31. kolovoza ove godine. Predstavnicima hrvatskih županija će tako biti omogućeno sudjelovanje na toj vrijednoj manifestaciji – kazali su iz KUD-a Lipa Slavetić.

Podsjetimo, u desetogodišnjem radu KUD-a Lipa ovo je šesti put da predstavljaju Grad Jastrebarsko i Zagrebačku Županiju na smotrama državne razine, uz to, 2018. godine je njihova izvedba proglašena najboljom u Republici Hrvatskoj.

-Zahvaljujemo ZKUU Grada Jastrebarsko koja je osigurala prostor i snimanje točke koju smo za ovu prigodu uvježbali. Naše društvo je također u aktivnim pripremama za druga događanja koja se odvijaju prilagođeno aktualnoj situaciji. Isto tako, zahvaljujemo medijima što aktivno prate naš rad i nadamo se da će i ovo biti popraćeno- istaknuli su iz KUD-a.

Galerija slika

KUD Lipa Slavetić predstavlja županiju na 55. Vinkovačkim jesenima! KUD Lipa Slavetić predstavlja županiju na 55. Vinkovačkim jesenima! KUD Lipa Slavetić predstavlja županiju na 55. Vinkovačkim jesenima! KUD Lipa Slavetić predstavlja županiju na 55. Vinkovačkim jesenima! KUD Lipa Slavetić predstavlja županiju na 55. Vinkovačkim jesenima!