Novosti Sport Događanja

Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike

22.08.2022. / Redakcija

U drugoj polovici kolovoza djeca i mladi imaju više vremena, a uz uživanje u ljetnim praznicima željni su i nekih kreativnih i edukativnih sadržaja. Stoga Zvrk i Kazalište Škrabe organiziraju Ljetni kamp "Hawk City" na kojem polaznici, koji su ove godine bili brojniji nego ikad, imaju priliku baviti se raznim zanimljivim aktivnostima.

Kamp je održan od 17. do 20. kolovoza 2022. u kasnim jutarnjim i ranim popodnevnim satima, a za sve sudionike organizatori su pripremili posebne poklone – platnene torbe, bedževe, ali i zviždaljke izrađene pomoću 3D printera, zahvaljujući tvrtki "Luxor informatički poslovi".

Polaznici kampa od 4 do 16 godina bavili su se glumom, scenskim pokretom, plesom, koreografijom kazališnih bitaka, izradom predmeta od recikliranih materijala, istraživanjem prirode, etnomuzikologijom, bojanjem tekstila, snimanjem mini filmova i još s puno toga. U sklopu Kampa organizirano je i ljetno kino na otvorenom za sve mlade kampere, njihove prijatelje, braću, sestre i roditelje. Za filmsku večer najzaslužniji je dugogodišnji tehnički suradnik Zvrka i Kazališta Luka Hrković, a svi prisutni imali su priliku na velikom platnu pogledati i mini filmove koje su dan prije osmislili i snimili mladi kamperi.

Kod radionice bojanja tkanine i snimanja filmova pomogla je glumačka prvakinja Kazališta Škrabe (i to već 10 godina!) Jana Valečić. Scensko mačevanje i koreografiranje bitaka s mačevima i štapovima odvijalo se pod stručnim vodstvom dramskog umjetnika te stalnog suradnika i prijatelja Kazališta Škrabe Anđelka Petrica, uz pomoć popularnog jaskanskog glumca Doriana Rodića. Etnomuzikologijom, izradom svirala od bambusa i trstike te stvaranjem glazbe i zvukova pomoću predmeta nađenih u prirodi, mladi kamperi bavili su se zahvaljujući voditelju radionice Leonu Vlašiću, glumcu, studentu etnologije i članu KUD-a Sveta Jana. Uz Leona su kamperi zaplesali kolo, ali i naučili osnovne značajke instrumenata kao što su gajde, tamburica i svirale od trstike. Posljednjeg dana Kampa njegovi polaznici (koji su došli iz Jaske, Desinca, Plešivice, ali i Karlovca i Zagreba) otišli su kući s novo-dizajniranim tie-die majicama te s teglicama ružmarina koje su sami ukrasili. Kod izrade tie-die majica pomogla im je glumica Kazališta Škrabe i stalna suradnica Zvrka Maja Žalac. Ljetni kamp "Hawk City" osmislila je i vodila prof. Klementina Škrabe.

Polaznici Kampa postali su prava ekipa i prijatelji, a ni velike vrućine ni ljetni pljuskovi nisu ih spriječili da uživaju u veselim pustolovinama koje su im pripremili voditelji kamperskih radionica. Većina aktivnosti Ljetnog kampa "Hawk City" odvijala se na otvorenom.

 Održavanje Ljetnog kampa "Hawk City 2022" pomogli su Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko, Centar za kulturu Jastrebarsko i tvrtka Luxor informatički poslovi.

Pred učenicima i studentima još je nekoliko tjedana odmora, a sredinom rujna krenut će satovi glume u organizaciji Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk, posebno za grupe predškolaca, osnovnoškolaca, srednjoškolaca te starijih glumica i glumaca. 

Foto i tekst: Kazalište Škrabe

Galerija slika

Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike Ljetni kamp "Hawk City" oduševio i male i velike

Podijeli