Novosti Sport Događanja

Ljubitelji fotografije prijavite se na foto natječaj „Volim svoju županiju”

04.06.2024. / Redakcija

Devetu godinu zaredom Hrvatska zajednica županija bira najbolje amaterske i profesionalne fotografije autora iz svih dijelova Lijepe Naše. Natječaj je otvoren od 2. do 16. lipnja, a najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju. Ove godine na čelu žirija je fotograf Damir Hoyka.

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija s ciljem promocije posebnosti svih hrvatskih krajeva. U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10 000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva.

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a krajem 2023. godine i u Europskome odboru regija u Brusselsu. Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja „Volim svoju županiju“ krase zidove Opće bolnice Zadar.

Novi krug foto natječaja otvoren je do 16. lipnja 2024. godine, a autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije:

Glavni foto natječaj

Žiri bira ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije) koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1.mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Fotografije snimljene dronom

Žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Hrvati izvan Hrvatske

Žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

Glavna nagrada je GoPro Hero 12 digitalna sportska kamera, a autori svoje fotografije mogu prijaviti na: volimzup.hrvzz.hr

Podijeli