°C 0

Mali kreativci i ove godine uživali na ljetnoj radionici Crvenog križa

27.07.2020.

Maja Peranić

-Ciljevi ovog Programa su nadopuniti ponudu sadržaja za aktivno provođenje slobodnog vremena djece, omogućiti djeci kvalitetnu socijalizaciju na način primjeren dobi te omogućiti razvoj njihovih potencijala kroz poticanje kreativnog i stvaralačkog izražavanja – ističu organizatori 9. po redu Ljetne Radionice Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko koja se proteklog tjedna održala u našem gradu.

Svakog radnog dana, u prijepodnevnom satima u Glazbenoj školi Jastrebarsko, djeca su provodila dio svog slobodnog vremena baveći se različitim kreativnim aktivnostima, igrajući se i družeći.

Sve što su male i vrijedne ruke izradile, ukrasile i napravile bit će izloženo na izložbi povodom Dana darivatelja krvi, a bit će objedinjeno s radovima Likovne kolonije koja se tradicionalno održava tijekom Jaskanskih vinskih svečanosti.

Na radionicama je sudjelovalo osamnaestero djece, a svako dijete je primilo i diplomu za sudjelovanje. Radionice su bile organizirane kao likovna i kreativna radionica koju je vodila Martina Vojnović te lutkarsko-reciklirajuća radionica koju je vodila Danica Divjak.

-Male, ali vrijedne ruke cijeli tjedan su radile pod mentorstvom divnih voditeljica te su izradile prava mala remek dijela. Hvala svima – istaknuli su organizatori iz Crvenog križa.