Novosti Sport Događanja

Mjesec knjige u Jaski: Večer šansone, buvljak knjiga, pričaonica za djecu...

13.10.2020. / Maja Peranić

Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko te Centar za kulturu Jastrebarsko ove se godine uključuju u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. Manifestacija je to koja počinje 15. listopada, a ove se godine održava pod motom "Razlistaj se!" te je posvećena planetu Zemlji.

Jaskanska knjižnica malim i velikim će knjigoljupcima pružiti zanimljiv i bogat program. Bit će tu večeri šansona, predstavljanja knjiga, kreativna pričaonica za najmlađe, a najavljen je i Buvljak knjiga.

-Ovogodišnja je manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena planetu Zemlji, a njezin moto Razlistaj se! pomogao nam je u osmišljavanju zanimljivog programa za sve ljubitelje knjiga i kulture. Na sam dan otvorenja manifestacije 15. listopada u 18.30 sati pozivamo Vas da se opustite i raspjevate na Večeri šansone. Srđan Depolo, pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke, izvest će šansone u francuskom originalu i prepjevu na hrvatski jezik. U tjednu od 19. do 23. listopada od 10 do 18 sati posjetite nas na Buvljaku knjiga u samom prostoru knjižnice te izaberite zanimljive naslove za svoju kućnu biblioteku. 21. listopada rezerviran je za druženje s mališanima na Kreativnoj pričaonici inspiriranoj slikovnicom „Vuk koji je ispao iz knjige“. 6. studenog u goste nam dolazi poznati spisatelj Bruno Šimleša koji će predstaviti svoju najnoviju knjigu, a 11. studenog kreativci se mogu veseliti još jednom druženju uz slikovnicu „Cijeli svijet se grli“ - najavili su organizatori.

Sve aktivnosti, osim Buvljaka knjiga koji će se održati u samoj knjižnici, održat će se u prostorima Centra za kulturu Jastrebarsko.

 

Galerija slika

Mjesec knjige u Jaski: Večer šansone, buvljak knjiga, pričaonica za djecu...

Podijeli