Novosti Sport Događanja

Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak

06.04.2021. / Maja Peranić

Jaskanski maturanti dva su mjeseca pripremali prigodne poklon pakete i pisma podrške koje su namijenili za svoje vršnjake iz potresom razrušene Petrinje. Plan je bio uoči Uskrsa osobno ih dostaviti petrinjskim maturantima i tako upoznati nove prijatelje i pružiti im podršku u kriznim vremenima koja su ih snašla. Na žalost, epidemiološka situacija to im nije dozvolila, no njihove su pakete i pisma ipak stigli u prave ruke.

-Pismo podrške za svakog učenika u razredu, pribor za školu, malo slatkiša, prigodni pokloni za Uskrs te simbolične donacije naših učenika i GDCK Jastrebarsko - sadržaj je to paketa ljubavi koje su učenici koji pohađaju fakultativnu nastavu iz prve pomoći zajedno s nastavnicom biologije Klementinom Stepinac pripremili za jedan razred maturanata SŠ Petrinja-kazali su iz Srednje škole Jastrebarsko.Pakete je u Petrinju dostavila nastavnica Stepinac u pratnji školske knjižničarke. Ondje ih je dočekala razrednica petrinjskih maturanata Ljiljana Lekanić-Kljaić te ih provela u obilazak razrušenog središta Petrinje, a potom u osnovnu školu u kojoj trenutno petrinjski maturanti pohađaju nastavu.

-Iako je susret učenika odgođen, ohrabrujuće poruke i znakovi pažnje naših učenika itekako su stigli do srca petrinjskih maturanata koji nastavu prate u OŠ Jabukovac, nedaleko od Petrinje.Iznimno srdačan doček učenika i njihove razrednice te stare i novootkrivene poveznice mladih iz Jaske i Petrinje, zasigurno su tek početak jednog divnog prijateljstva! I možda je ova priča ujedno i najbolja čestitka za najveći kršćanski blagdan, za Uskrs, za slavlje života i novog početka-rekli su iz SŠ Jastrebarsko.Osim ove hvalevrijedne akcije jaskanskih maturanata valja spomenuti i akciju OŠ Ljubo Babić čiji su učenici tijekom ožujka na satovima razrednika i satovima vjeronauka vrijedno zapakirali školski pribor u prigodne paketiće. Paketići su 26. ožujka podijeljeni učenicima OŠ Galdovo i učenicima područne škole Hrastelnica na stradaloj Banovini. Iz škole su zahvalili GDCK-u Jastrebarsko na pomoći u ovoj akciji.

(foto: SŠ Jastrebarsko/OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko)

 

Galerija slika

Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak Mladi Jaskanci za mlade Petrinjce: Pisma podrške i blagdanski dar kao nada za nov početak

Podijeli