Novosti Sport Događanja

Nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Pisarovini, Gornjem Desincu i Klinča Selima

26.05.2024. / Redakcija

Na području Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko počinje novi ciklus područnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

U utorak 28. svibnja od 12:00 do 16:15 sati krv možete darovati u Staroj školi Pisarovina.

Također, u utorak od 17:30 do 19:00 sati u DVD-u Gornji Desinec.

U srijedu 29. svibnja u DVD-u Klinča Sela od 14:30 do 18:30 sati.

- Također, napominjemo da je došlo do određenih promjena kod provedbe područnih akcija vezano uz vrijeme svih akcija te uz lokaciju (akcija Krašić više neće biti održavana) – izvijestili su iz GDCK Jastrebarsko.

Dobrovoljno darivanje krvi u transfuzijskim ustanovama i na akcijama koje organiziraju Gradska društva Crvenog križa provode se i dalje svakodnevno kako bi osigurali dostatne količine krvnih pripravaka i funkcioniranja zdravstvene skrbi. Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv da se odazovu na akcije darivanja krvi, a uvjeti za darivanje krvi su:

▪ NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PUTOVALE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE (RAČUNAJUĆI OD DATUMA POVRATKA U HRVATSKU). ▪ NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU BILE U KONTAKTU S OSOBAMA ZARAŽENIM SA SARS-CoV-2 (RAČUNAJUĆI OD ZADNJEG KONTAKTA I POD UVJETOM DA NISU IMALI NIKAKVIH SIMPTOMA INFEKCIJE). ▪ NA PERIOD OD NAJMANJE 28 DANA (ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19, RAČUNAJUĆI PERIOD OD PRESTANKA SIMPTOMA ILI OD REZULTATA POZITIVNOG TESTA NA SARS-CoV-2 U SLUČAJU ASIMPTOMATSKE INFEKCIJE). ▪ 3 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI - MUŠKARCI ▪ 4 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI - ŽENE

Podijeli