Obitelj Šember otvorila novi podrum za pjenušce
U Pavlovčanima je otvoren novi podrum obitelji Šember koji će služiti za proizvodnju pjenušaca.
Bila je to prigoda da se, nakon četiri godine odležavanja, predstavi i novo pjenušavo vino u ponudi ove, generacijama, vinarske obitelji. Baza pjenušca „Pavel“ je chardonnay (90%) i plavec žuti (10%), a ime je dobio po crkvi sv. Pavla oko koje se nalaze Šemberovi vinogradi. U gradnju podruma, sufinanciranu kroz Nacionalni program pomoći sektoru vina, tzv. „Vinsku omotnicu“, obitelj je uložila preko 2 milijuna kuna.
-Pjenušci već sada prelaze 50% naše ukupne proizvodnje. Sada proizvodimo oko 30.000 boca, planiramo se širiti do 50.000 – 60.000 boca godišnje, od čega bi tridesetak posto bila mirna vina, a ostatak pjenušci- rekao je Zdenko Šember.

Svečanosti otvorenja novoga podruma, koji se prostire na dvije etaže, uz brojne Šemberove prijatelje i poslovne partnere, prisustvovali su i zamjenica župana Nadica Žužak i pročelnik Županije za poljoprivredu Josip Kraljičković.
-Županija godinama daje podršku vinarima. Pozdravljamo svaku ovakvu investiciju, jer sigurno je da one doprinose konkurentnosti vinske, a onda i turističke ponude. Plešivica se etablirala kao 'hrvatska domovina pjenušaca', na njezinim se položajima uzgajaju iznimno pogodne sorte za proizvodnju vrhunskih pjenušaca- rekla je zamjenica Žužak.
(Zagrebačka županija)
U kući na području Pisarovine 40 - godišnjak skrivao drogu i oružje
U Pribiću predstavljena knjiga pjesama Josipa Bakalasa "Dol u srcu mom"
Kinča Sela: Ispalio hitac prema obiteljskoj kući, vlasnici neozlijeđeni
Martinje pred vratima, policija na cestama: Budite oprezni i odgovorni u prometu!
"Dol u srcu mom" promocija knjige Josipa Bakalasa u Pribiću
Općina Krašić: Zagrebačka županija sufinancira uređenje pristupne ceste s parkiralištem, izgradnju vanjskog i dječjeg igrališta uz osnovnu školu