°C 25

"Plac Mljac" kreće povezivati etno baštinu i domaće proizvode

03.07.2020.

Maja Peranić

Prva subota u mjesecu opet će u Jaski biti u znaku sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“, a ovog puta svojim će ga nastupom upotpuniti Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana. Tako će se krenuti s praksom povezivanja etno uščuvane kulturne baštine i prezentacije proizvoda nastalih kod malih, domaćih proizvođača.

Sutra od 8 sati Plac Mljac u Jaski i ovom prilikom će pružiti bogatu i raznovrsnu ponudu, s naglaskom na svježem sezonskom voću i povrću, no neće izostati ni ostali domaći proizvodi nastali na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Jaske i okolice.

-Naši će se sugrađani na platou pored crkve Svetog Nikole, moći opskrbiti mladim krumpirom, češnjakom, paprikom, borovnicama i ostalim voćem i povrćem, gljivama, domaćim kruhom, tradicionalnim slasticama, čajevima, uljima, svježe napravljenim pekmezima, medom, sirom i ostalim mliječnim proizvodima te cvjetnim sadnicama - ističu organizatori.

Već uobičajeno lijep ugođaj na sajmu, u subotu će biti nadopunjen programom koji priprema Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, koji počinje oko 10 sati, a koji će dočarati nekadašnje običaje u vrijeme žetve i ljetnih poslova na zemlji.

(foto: Grad Jastrebarsko)