Novosti Sport Događanja

Počinju upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe!

29.08.2022. / Redakcija

Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju sve predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi  predstava "101 dalmatiner", "Knjiga o džungli", "Mary Poppins", "Oko jedne hiže", "Zemlja Čudesa" i "Robin Hood"!

Upisi u Kazalište Škrabe traju do 25. rujna 2022, upisati se možete već sada prijavom na mail-adresu kazaliste.skrabe@gmail.com, a satovi glume i probe započet će sredinom rujna.

Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već 55 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost jaskanskim krajem, županijom, državom, ali i u inozemstvu. Kroz njegovo Kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova! Njegove predstave s velikim su uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu.

Kazalište Škrabe je unatoč poteškoćama u provođenju kulturnih i obrazovnih programa za djecu i mlade tijekom 2020. i 2021. radilo kontinuirano. Za vrijeme lockdowna vrijedni mali i veliki kazalištarci pripremili su više uspješnih programa na Online Live TV Croatia, a pogledalo ih je više od 10 000 ljudi! Satovi glume i probe za predstave održavale su se na otvorenom i u kazališnoj dvorani, a sve je okrunjeno veličanstvenim premijernim izvedbama predstave "101 dalmatiner" u ožujku i travnju 2022, u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko. Predstavu je do sada vidjelo više od 1600 gledatelja, a planiraju se njezine izvedbe i u novoj kazališnoj sezoni.

Nakon što je u proteklih 11 godina pripremila 11 hit-predstava te održala šest godina zaredom uspješni Ljetni kazališni kamp Hawk City, uigrana ekipa kazališnih stručnjaka kreće s novom kazališnom sezonom. Voditeljica Kazališta je Klementina Škrabe, a za novu sezonu planiraju se brojni projekti i nastupi, novi programi, sudjelovanje na važnim događanjima u Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i Zagrebu, snimanje online nastupa te premijere novih predstava u kojima možete sudjelovati i vi.

Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite!

 

Podijeli