°C 0

Projekt usmjeren aktivnostima mladih Krašića vrijedan 50 tisuća kuna

04.05.2020.

Redakcija

Početkom travnja 2020. godine, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca, započela je s aktivnostima kroz Projekt usmjeren aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“. Projekt „Mladi za mlade“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvima s Općinom Krašić, Gradom Karlovcem, Lag Vallis Colapisom/Volonterskim centrom Kupa te u suradnji s Udrugom mladih „Vrata prirode“ iz Krašića.

Projekt usmjeren aktivnostima mladih u ruralnim područjima „Mladi za mlade“ za temeljnu svrhu ima upravo organiziranje aktivnosti za mlade osobe u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima ali i osnaživanje kapaciteta Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i suradničke Udruge mladih „Vrata prirode“ za pružanje usluga mladim osobama na nerazvijenim, ruralnim područjima. U cilju poboljšanja kvalitete života i socijalnog uključivanja ciljane skupine u život lokalne zajednice, ali i zadržavanja istih te sprječavanja od iseljavanja, tijekom projekta će se organizirati aktivnosti za minimalno 30 mladih osoba u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima korisnika, kroz različite cikluse aktivnosti u trajanju provedbe projekta, kako bi im se ponudio kvalitetan i edukativan sadržaj i kako bi što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme unutar mjesta u kojem prebivaju. Planirane aktivnosti zamišljene su u obliku edukativnih, kreativnih i sportsko – rekreativnih radionica te kroz volontersku organizaciju i provedbu aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, odnosno organizacija biciklijade na području Općine Krašić. Također, predviđena je i volonterska provedba ekološke akcije čišćenja okoliša i uređenja javnog kupališta u Općini Krašić, a u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša u lipnju. Krajem godine, tiskat će se kratka brošura o svim aktivnostima koje su se provodile tokom provedbe projekta, a koja će se naknadno nakon izrade podijeliti svim dionicima projekta.

O obzirom na trenutnu situaciju s COVIDOM – 19, ali i najavljenim popuštanjem mjere održavanja javnih događanja i okupljanja do maksimalno 10 osoba od 11. svibnja 2020. godine, prve radionice možete očekivati krajem svibnja, kako je i prvobitno predviđeno. Radionice će se održati uz strogo poštivanje svih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ciljevi projekta su osvještavanje građana o važnosti podizanja kvalitete života mladih osoba kroz organiziranje aktivnosti u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, podizanje kvalitete života mladih osoba kroz organiziranje aktivnosti u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, osnaživanje volontera za rad s mladim osobama kroz organiziranje aktivnosti u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima i unapređenje sustava pružanja usluga za mlade osobe u ruralnom kraju Općine Krašić. Ukupna vrijednost projekta je 50.000,00 kuna. Projekt se provodi na području Općine Krašić u razdoblju od  1. travnja 2020.