Novosti Sport Događanja

Proslava u Krašiću: Titular stare crkve i 70. obljetnica proglašenja Stepinca kardinalom

02.01.2023. / Ivana Ćurić

U crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću ovog tjedna svečano će se proslaviti titular stare krašićke župne crkve Sveta Tri Kralja te ujedno i 70. obljetnica proglašenja Alojzija Stepinca kardinalom svete Rimske crkve.

Na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja, u Krašiću slijedi svečano misno slavlje kojim će se obilježiti i 70. obljetnica kako je papa Pio XII. kreirao nadbiskupa zagrebačkog u sužanjstvu Alojzija kardinalom Svete rimske crkve.

Svečanost u župnoj crkvi Presvetog trojstva počinje u 10:30 sati.

Svečano euharistijsko slavlje predslavit će mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru i domaći sin župe Krašić u koncelebraciji s mons. Jurjem Jezerincem, vojnim ordinarijem u miru te mons. Nikolom Kekićem, križevačkim vladikom u miru, domaćim župnikom vlč. Ivanom Vučakom te ostalim svećenicima.

Svoju prigodnu homiliju uputit će mons. dr. Juraj Batelja, prelat Njegove Svetosti, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog te ujedno i generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije.

Za sve one koji zbog nekog razloga ne mogu doći u Krašić napominjemo da će se ova svečana misa prenositi uživo na Laudato TV-u i na Hrvatskom katoličkom radiju.

Podijeli