°C 6

Prva okićka pjesmarica: “Kaj se nekad popevalo u Okiću-pjevajte i vi”

04.01.2021.

Maja Peranić

„KAJ SE NEKAD POPEVALO U OKIĆU – pjevajte i vi“ naziv je knjige autora Dragutina Kelečića, koju je nedavno izdalo Hrvatsko seljačko pjevačko društvo dr. Antun Radić "Okić". Riječ je o djelu koje je nastalo u burnoj 2020. godini, godini koja je bila nezahvalna i za kulturnjake, godini bez pjevačkih nastupa pa je HSPD odlučilo stihove pretočiti u knjigu.

Tako je nastala prva okićka pjesmarica, doprinos bogatoj kulturnoj baštini okićkog kraja.

-Želja nam je da ona bude pomoć i inspiracija svima koji vole pjesmu, te da tako pronose tradiciju okićkog kraja. Također bi željeli da ona posluži mlađim generacijama za učenje izvornih okićkih pjesama koje se ne mogu naći u današnjim modernim medijima. S obzirom da je dio knjige posvećen okićkoj poeziji, nadamo se da će predivni stihovi dokazanih i novopečenih pjesnika potaknuti buduće glazbenike i kompozitore da ih pretoče u ugodne melodije-kazao je autor knjige Dragutin Kelečić.

Nadamo se da će uskoro situacija dopustiti da ovo vrijedno djelo dočeka i svoju svečanu promociju pred publikom.

Galerija slika

Prva okićka pjesmarica: “Kaj se nekad popevalo u Okiću-pjevajte i vi” Prva okićka pjesmarica: “Kaj se nekad popevalo u Okiću-pjevajte i vi” Prva okićka pjesmarica: “Kaj se nekad popevalo u Okiću-pjevajte i vi”