Novosti Sport Događanja

Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku!

31.10.2022. / Redakcija

Baletni studio Jastrebarsko, 22. i 23. listopada, 2022. odigrao je predstavu „Put oko svijeta u 60 minuta“ pred punim i oduševljenim gledalištem Doma kulture Jastrebarsko. Sama je predstava nastajala 2020. godine, ali je zbog pandemije snimljena i objavljena na Youtube kanalu u lipnju 2021. jaskanska publika, koja je imala prilike ovaj vikend gledati „Put oko svijeta u 60 minuta“ po prvi put uživo, uživala je u posebnoj i dinamičnoj predstavi koja kroz gotovo filmsko pretapanje prizora odvodi na put oko svijeta pomoću najboljeg prijevoznog sredstva – mašte.

Predstava je nadahnuta i nastala prema motivima pustolovnog romana Julesa Vernea (Put oko svijeta u 80 dana). Odličan tekst koji se pripovjedačkim glasom dramskog prvaka zagrebačkog HNK Gorana Grgića u off-u provlači predstavom napisala je Marta Brkljačić, koja je ujedno i asistirala koreografkinji i redateljici predstave, voditeljici baletnog studija Svetlani Lukić. Baletni studio je još jednom, kroz niz različitih plesova, pokazao uigranost djece različitih uzrasta, od najmlađih do najstarijih, koja su svoju radost plesa prenijela na vjernu Jaskansku publiku i za to bila nagrađena dugim i glasnim aplauzom.

Na putu oko svijeta u ovoj kratkoj i zanimljivoj predstavi od svega 60 minuta samouvjereno vode scenski već iskusna Marta Brkljačić i izuzetno talentirana mlada balerina Lili Novosel, kao gospodin Franjo Maglić (Philleas Fogg) i njegov prijatelj Štef Posvudić (Jean Passepartout).

Predstava ne bi bila to što jest bez vrhunske i nadasve profesionalne tehničke podrške koju su Baletnom studiju Jastrebarsko i ovaj put pružili majstor video-projekcija Marko Šimić, majstor rasvjete Mladen Šolić i majstor tona Želimir Jedinak.

Publika koja nije imala prilike vidjeti ovo čarobno putovanje predstavu „Put oko svijeta u 60 minuta“ moći će pogledati u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1), gdje Baletni studio Jastrebarsko gostuje 6. studenog 2022. s početkom u 19 sati.

Poželimo im sretan put!

 

 

Galerija slika

Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku! Put oko svijeta u 60 minuta oduševio jaskansku publiku!

Podijeli