°C 12

Ravnateljica Đurđica Lončarić otišla u zasluženu mirovinu

01.09.2020.

Maja Peranić

Ravnateljica Srednja škole Jastrebarsko s današnjim danom odlazi u zasluženu mirovinu.

Od svojih se kolega oprostila na jučer održanoj svečanoj sjednici, a kako smo doznali u mirovinu odlaze i tajnica Branka Nevajda te zaposlenici škole Mara Golubić i Nikola Špigelski.

-Poštovani i cijenjeni, s veseljem i ponosom odlazim u mirovinu. Mnogo je stepenica trebalo prijeći u ovih zadnjih četrdesetak godina kako bi se došlo do vrha, ali pogled je prekrasan. Hvala na suradnji i susretima, s poštovanjem i zahvalnošću pozdravlja vas Đurđica Lončarić, ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko do 31. kolovoza 2020.!-poručila je ravnateljica.

Četrdesetak godina dug prosvjetni put Đurđice Lončarić započeo je 1981. godine u Pedagoškom obrazovnom centru u Zagrebu, a 1996. godine dolazi raditi u Jastrebarsko kada postaje ravnateljica Osnovne škole. Na tom mjestu ostaje mandat i pol nakon čega do 2010. godine radi u nastavi kao profesorica geografije.

Te 2010. postaje ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko – uvijek vedra, nasmijana, spremna na suradnju i pomoć – te i mnoge druge osobine i kvalitete ravnateljice Lončarić pamtit će brojne generacije učenika koji su prošli razredima i hodnicima jaskanskih škola.

A ona će, kako nam kaže, pamtiti brojne lijepe uspomene za svoga prosvjetnog rada u našem gradu. Ponosna je na uspjehe Srednje škole i njenih učenika, a najviše na međuljudske odnose djelatnika škole, nastavnika, učenika i roditelja.

-Ja sam najponosnija na međusobne odnose između nastavnika i učenika te ostvarenim kontaktom s roditeljima. Prihvatili su me svi s kojima sam surađivala i na taj odnos sam izuzetno ponosna – rekla nam je ravnateljica Lončarić.

Ključ uspjeha svog rada i radnog vijeka vidi u kompletnoj predanosti učiteljskom pozivu u koji se cijela davala.

-U duši sam učitelj i sve što je vezano uz učenje me oduševljava. Težak mi je bio prijelaz iz nastave na ravnateljski posao jer sam voljela raditi u razredu, podučavati. Uvijek su učenici voljeli ići na moje satove geografije, uvijek kad ih sretnem s oduševljenjem me pozdravljaju i to mi govori da je moj radni vijek bio uspješan – kazala je dodavši da je posebno ponosna na svoje učenike koji su se nastavili baviti geografijom, a danas su izdavači i profesori na fakultetima.

-Dati sebe u to, svoje srce, jer uvijek sam bila učitelj, to se treba prepoznati u sebi. Tu treba puno razumijevanja za rad ne samo s učenicima nego i s roditeljima i kolegama. To je poziv – dodala je.

Ravnateljica Đurđica Lončarić odlučila se za odlazak u mirovinu upravo u ovim turbulentnim vremenima, a naraštajima koji dolaze i svojim nasljednicima želi da nastave u istom smjeru te da Srednja škola Jastrebarsko ostane tako dobra i prepoznata po svojim kvalitetama.

-Teška su vremena, i neće biti lako. Ali želim da Srednja škola bude dobra i još bolja, prepoznata po svojim kvalitetama. Da se nastavi dobra suradnja i briga za učenike, njihovo obrazovanje i odgovoran posao koji obavljamo-kazala je Lončarić.

Svoje umirovljeničke dane, kaže, ispunit će druženjima sa svojom obitelji, unucima, boravkom na zraku i u prirodi te brojnim aktivnostima koje je vesele poput planinarenja, plesa, pjevanja i druženja.

Ravnateljicu Lončarić do izbora novog ravnatelja Srednje škole Jastrebarsko naslijedit će vršiteljica dužnosti ravnatelja Sonja Stipanović.