Novosti Sport Događanja

Sajam mogućnosti u organizaciji Policijske postaje Jastrebarsko održan u Krašiću

24.05.2024. / Redakcija

Nakon četiri godine pauze u petak, 17. svibnja 2024. u organizaciji Policijske postaje Jastrebarsko održan je još jedan uspješan Sajam mogućnosti.

Sajam mogućnosti zamišljen je kao veseli sajam na kojem učenici četvrtih razreda čitavog jaskanskog kraja mogu istražiti svoje mogućnosti – pogledati i isprobati čime se sve mogu baviti u svoje slobodno vrijeme.

Ovogodišnji Sajam održan je na igralištu Osnovne škole "Blaženi Alojzije Stepinac" u Krašiću, a uz mlade Krašićance prisutni su bili i četvrtaši iz Jastrebarskog, Klinča Sela, Pisarovine i Žumberka.

Svoju djelatnost predstavile su Krašićke mažoretkinje, Nogometni klub Pribić, Glazbena škola Jastrebarsko te mnogi drugi, a najšareniji štand svakako je bio onaj Kazališta Škrabe.

Jaskanski kazalištarci među kojima ima glumica i glumaca iz Jastrebarskog, ali i iz Pribića, Okića, Kupinca, Domagovića te mnogih drugih dijelova jaskanskog kraja, predstavili su se pjevačkom i plesnom točkom, a ukratko su o svemu čime se bavi Kazalište Škrabe prisutne upoznale glumice Nika Valečić, Gita Maria Rak, Tena Novosel i Alina Zentner. Kao pjevačice iskazale su se dvije Cruelle de Vil – već iskusna Maja Žalac i mlada nada Sara Popović.

 Kazališnu ekspediciju je u Krašić vodila umjetnička voditeljica Kazališta Klementina Škrabe, uz pomoć iskusnih glumica Marte Brkljačić, Jane Valečić, Doriana Rodića i Nike Pavelića, a na štandu je bila posebna gužva kad su se tijekom nagradne igre dijelili prigodni kazališni pokloni. Za odličnu suradnju i organizaciju ovog, ali i svi dosadašnjih Sajmova mogućnosti kazalištarci posebno zahvaljuju jaskanskom kontakt-policajcu Ivanu Petkoviću.  

 Kazalištarci su već te iste večeri nastupili kao recitatori na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast", sada ih očekuje nastup na predstavljanju knjige "Vrelo zavičaja" u Glazbenoj školi Jastrebarsko u subotu, 25. svibnja, a u punom jeku su i pripreme za završnu predstavu "Ivana se vraća kući". Sezona će tom predstavom, podjelom diploma i kazališnim partyjem završiti u utorak, 25. lipnja 2024. u jaskanskoj kazališnoj dvorani. Nakon toga uslijedit će zasluženi odmor, a kazališna ekipa ponovno će se okupiti za tradicionalni Ljetni kamp Hawk City koji se već osmu godinu zaredom u Jastrebarskom održava krajem kolovoza.

 Svi novi potencijalni glumci i glumice, i oni koji pohađaju 4. razred osnovne škole, ali i mlađi i stariji mogu se već sada javiti na mail kazaliste.skrabe@gmail.com te osigurati svoje mjesto u velikoj veseloj obitelji i ansamblu Kazališta Škrabe u sezoni 2024/2025!

 

(Izvor i foto: Kazalište Škrabe)

Podijeli