°C 25

Svečano na Dan državnosti

26.06.2017.

majai

Dan državnosti Republike Hrvatske svečano se obilježio i u Jastrebarskom - svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, a potom i polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća na Spomen obilježju nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, uz molitvu u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i sve one koji su svoj život dali za Hrvatsku.

Sv. misu u crkvi, i molitvu na Spomen obilježju služio je jaskanski župnik, Stjepan Rožanković, a ovu svečanost, uz gradonačelnika Zvonimira Novosela, njegovog zamjenika, Stipu Bučara, predsjednicu, potpredsjednike i članove Gradskog vijeća, uveličali su i članovi pjevačkog zbora župe svetog Nikole, kao i brojni sugrađani te predstavnici braniteljskih udruga, policije i političkih stranaka.


Dan državnosti koji se slavi 25. lipnja u Republici Hrvatskoj, državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena istoga datuma 1991g., kojom se pokrenuo postupak razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika. Ovaj blagdan od posebne je važnosti jer slavi slobodu i suverenitet Republike Hrvatske, a time i prijelomni trenutak rađanja hrvatske neovisnosti.

(izvor: Grad Jastrebarsko)