Novosti Sport Događanja

Svjetski dan darivanja krvi obilježit će se na Strossmayerovom trgu: „Hvala vam darivatelji krvi”

11.06.2024. / Redakcija

I ove godine 14. lipnja će se diljem svijeta obilježiti Svjetski dan darivatelja krvi. Tom prilikom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja krvi kako bi se osiguralo da svaki pojedinac ali i zajednica imaju mogućnost u slučaju potrebe za pravovremenu opskrbu sa sigurnom i kvalitetnom krvi i krvnim pripravcima.

Slogan ovogodišnje kampanje Svjetskog dana darivatelja krvi je:
“20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi - 14. lipnja 2024. Hvala vam darivatelji krvi”

Ova kampanja obilježava prekretnicu i duboki utjecaj koje je davalaštvo krvi imalo na živote oboljelih osoba, ali i samih davatelja. Prilika je to za izražavanje zahvalnosti dobrovoljnim davateljima krvi, plazme i krvnih pripravaka za pozitivan i spasonosan utjecaj koji su imali na svijet. To je ujedno i prilika za motiviranje što više pojedinaca na akciju i zajedništvo u dobrovoljnom davanju krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko će u petak 14. lipnja na Strossmayerovom trgu od 9:00 do 10:00 sati provesti akciju mjerenja šećera i krvnog tlaka.

-Pozivamo sve naše sugrađane da dođu i prekontroliraju svoje zdravlje, a svim našim darivateljima krvi iskreno čestitamo njihov dan i zahvaljujemo im na iskazanoj solidarnosti i humanosti, uloženom vremenu i velikom srcu te na svakoj darovanoj dozi krvi koja svakodnevno liječi i spašava ljudske živote – istaknuli su iz GDCK Jastrebarsko.

Podijeli