°C 13

Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana"

26.03.2019.

Redakcija

Ove su godine učenici PŠ Sveta Jana povodom Dan voda posjetili Punionicu izvorske vode „Jana“ i izvor u Toplicama Svetojanskim. U „Jani“ su učenici razgledali proizvodni pogon, upoznali su se s procesom proizvodnje i s paletom proizvoda.Imali su priliku kušati sve proizvode: aromatizirane vode, sokove i ledene čajeve, a u tvornici su mnogo naučili i o važnosti očuvanja voda, održavanju čistoće i kontroli proizvoda koja se obavlja u laboratoriju, o pakiranju i prodaji proizvoda. Spoznali su i važnost vode kao pića u svakodnevnom životu. Učenici su uživali u razgledavanju, a posebno su bili oduševljeni novim strojevima i velikim spremnicima.

-Nakon toga krenuli smo u Toplice Svetojanske gdje se nalazi izvorište i kupalište, tzv. „stari bazen“. Učenici su putem zapazili i mnoge promjene u prirodi, od vremenskih uvjeta do promjena u biljnom i životinjskom svijetu u proljeće. Promatrali su promjene na livadama, u vrtovima i voćnjacima, u vodi i uz vodu. Na taj su način imali priliku povezati naučeno gradivo s izvornom stvarnošću-kazali su iz PŠ Sveta Jana.
(Foto: OŠ Ljubo Babić)

Galerija slika

Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana" Učenici posjetili punionicu izvorske vode " Jana"