Novosti Sport Događanja

Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije

14.08.2022. / Redakcija

U subotu, 13. kolovoza, župljani župa Krašić i Oštrc posjetili su crkve Sisačke biskupije.

Na ovom poučnom hodočašću, župljani su imali priliku naučiti o povijesti i sadašnjosti župnih crkava u Topuskom, Glini i Gorama, a u Petrinji su se u crkvi sv. Lovre molitvom i pjesmom točno u 12 sati i 19 minuta prisjetili razornog potresa koji je prije manje od dvije godine opustošio ovaj grad i okolicu.

Župljani su posjetili i Sisak gdje su ih dočekali sisački biskup, mons. Vlado Košić te mons. Marko Cvitkušić koji su ih upoznali sa stanjem u Sisačkoj biskupiji.

Nakon što su obišli Sisačku biskupiju, župljani su krenuli prema Vukovini u Zagrebačkoj nadbiskupiji, rodnom kraju krašićkog župnika vlč. Ivana Vučaka. Ondje su obišli oltar Gospe Vukovinske i pripremili se za svečanu svetu misu sakramentalnom ispovjedi i molitvom Krunice. Misu u sklopu devetnice u čast Majci Božjoj vodio je župnik u zagrebačkim Šestinama preč. Robert Šreter, a nakon misnog slavlja, župljani us posjetili stari župni dvor u Starom Čiču gdje ih je ugostio preč. Đure Sabolek, domaći župnik Vukovine i dekan Velikogoričko-odranskog dekanata.

Galerija slika

Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije Župljani Krašića i Oštrca misnim slavljem u Vukovini završili hodočašće Sisačke biskupije

Podijeli