
Bernard Korak proglašen chefom godine!
Bernard Korak, chef restorana obiteljske vinarije Korak na Plešivici proglađšen je chefom godine na najvažnijem ggastronomskom izbru u Hrvatskoj koji se održava u organizaciji Jutarnjeg lista i publikacije Dobra hrana pod pokroviteljstvom glavnog partnera Hrvatske turističke zajednice.
Nakon što su recenzenti Dobre hrane mjesecima obilazili cijelu zemlju, ovog ponedjeljka, 2. listopada, u dvorani zagrebačkog Petog Kupea, najboljim chefovima i restoranima dodijeljene su nagrade Dobri restorani.
Priznanja su i ove godine dodijeljena restoranima u četiri kategorije - tradicionalni restoran, restoran kreativne urbane kuhinje, restoran visoke kuhinje i hotelski restoran visoke kategorije. Osim toga, dodijeljene su i nagrade za chefa godine, nagrada "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa u usponu te priznanje "Vinska karta godine".
-Važno je spomenuti i kako je svaki restoran koji smo posjetili ocijenjen prema četiri kriterija - kvaliteti hrane i usluge, ambijentu i vrijednosti za novac, a konačnu odluku o najboljima, nakon dugotrajne i žustre rasprave, donio je žiri Dobre hrane. Jedna od nagrada koju su baš svi u dvorani Petog Kupea nestrpljivo očekivali bila je i ona za chefa godine. Ove godine ta čast zasluženo je pripala Bernardu Koraku. Chef obiteljskog restorana Korak na Plešivici u svojoj se kuhinji oslanja na tradiciju kraja i njegovi tanjuri nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Jedan je od onih nepresušnih talenata za koje je odmah jasno da im je samo nebo granica-piše Jutarnji list.
(Izvor:Jutarnji list, foto:facebook)

Luka Hrković: „Situacija u Jaski je alarmantna. Garantiram vam da će svi imati iste šanse pri zapošljavanju“

Goran Navoj: „Jaski je potrebna promjena za bolju budućnost svih njenih stanovnika”

Maja Štajcer u utrci za načelnicu Općine Krašić, poziva na Obiteljski dan

Dobrovoljni vatrogasci iz Petričkog Sela, Gornje Vasi i Novog Sela Žumberačkog proslavili blagdan svetog Florijana
