Novosti Sport Događanja

"Bike self service" dostupan na Japetiću

06.12.2016. / majai

Nakon Krašića i Pisarovine i Jaska je dobila svoju prvu cikloservisna stanicu tzv. "bike self service". Stanica je postavljena na Japetiću, a besplatno je mogu koristiti svi građani i posjetitelji.

Stanica se sastoji od stalka za brzi servis koji sadrži: držač bicikla, pumpu sa manometrom, set osnovnog alata za servis (imbus ključevi, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma). Uz servisno mjesto postavljen je i podni spiralni držač za bicikle.

Namjena ovih stalaka nije pohrana bicikala, već samo privremeno odlaganje bicikala prilikom odmora vozača biciklista i upotrebe servisnog stalka i ostale opreme na punktu. Na samom se stalku nalaze slikovne upute za korištenje, dok je do detaljnijih moguće doći putem skeniranja QR koda koji se također nalazi na dnu stalka. Stanica i svi alati koriste se bez naknade.

Projekt je financiran od strane Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarskog koja je i nositelj projekta na području našeg grada.

Turistička zajednica grada Jastrebarskog na ovaj način želi dodatno promovirati biciklizam kao zdravi stil života te razvijati cikloturizam kroz ulaganja u biciklističku infrastrukturu.

Podijeli