°C 13

Danas 10 novozaraženih u Jaski, još 9 u susjednim općinama

30.11.2020.

Maja Peranić

Koronavirusom je na području Zagrebačke županije trenutno zaražena 4121 osoba, od toga je 169 novooboljelih kojima je pozitivitet potvrđen u posljednja 24 sata. Zbog velikog broja zaraženih srednjoškolci su od danas na on line nastavi, sve do kraja ovog polugodišta – 24. prosinca, a i praznici će im, kao i osnovnoškolcima biti jedan tjedan duži.

U Jaski je danas 10 novih slučajeva zaraze, a u susjednim općinama još 9. Pet broje Klinča Sela, tri Pisarovina, a jedan slučaj je u Krašiću.

Od 169 novozaraženih u županiji danas je najviše ponovo u Samoboru – 41, slijedi Velika Gorica s 26, zatim Sveta Nedelja s 19, Ivanić-Grad u kojem je 17 novozaraženih, a dvoznamenkastu brojku još jedino imaju Zaprešić i Jastrebarsko gdje je po 10 novih slučajeva zaraze. U Dugom Selu je 7 novooboljelih, u Svetom Ivanu Zelini 5, a Vrbovec danas bilježi tek 2 nova slučaja.

Što se tiče općina najviše slučajeva je danas u Križu - 6, zatim u Klinča Selima – 5, a Kloštar Ivanić broji nova 4 slučaja. Po 3 novozaražena su u Brdovcu, Bistri, Pisarovini, Rugvici, dok po jedan slučaj imaju Jakovlje, Dubravica, Krašić, Kravarsko i Bedenica.

Jedna je osoba preminula 28.11.2020. u Križu.

Samoizolacija je propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola i učenicima 1 razreda srednje škole.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.