°C 0

Devet osoba ozdravilo, devet ih se zarazilo! Novi slučaj u Pisarovini

22.09.2020.

Maja Peranić

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom bilježi danas područje Zagrebačke županije, a isto toliko osoba je izliječeno. Jedna je osoba preminula, a 175 osoba je u samoizolaciji od čega jedan razred osnovne škole u Vrbovcu, te čak četiri razreda osnovne škole u Ivanić Gradu. U Jaski nema novih slučajeva zaraze, a kao i jučer još jedna osoba iz Pisarovine pozitivna je na koronavirus.

Novozaraženih devet osoba dolazi s cijelog područja Zagrebačke županije i to: dvoje broji Grad Zaprešić, dvoje Grad Velika Gorica, dvoje Grad Ivanić-Grad, jedan Općina Marija Gorica, jedan Općina Dubravica te jedan Općina Pisarovina. Izliječeno je 9 osoba, a jedna je osoba preminula u Vrbovcu i to 17. rujna 2020.

Od 9 novooboljelih osoba 3 su kontakt prethodno oboljelih, dok je za 6 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 175 osoba.

U samoizolaciji je i jedan razred osnovne škole u Vrbovcu zbog pozitivnog učenika te četiri razreda osnovne škole u Ivanić-Gradu zbog pozitivnog nastavnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.
Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.