°C 0

Dobrovoljno darivanje krvi u Jaski ovaj tjedan

13.10.2020.

Maja Peranić

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Centru za kulturu. Krv možete dati već sutra pa sve do ovog petka.

Akcije će se održati 14., 15. i 16. listopada u prostorijama Centra za kulturu Jastrebarsko. U srijedu i četvrtak doze će se skupljati od 11 do 18,30 sati, s pauzom od 14,30 do 15 sati, dok ćete u petak krv moći dati od 8 do 15 sati, a pauza će biti od 11,30 do 12 sati.

-Dobrovoljno darivanje krvi u transfuzijskim ustanovama i  na akcijama koje organiziraju Gradska društva Crvenog križa provode se i dalje svakodnevno kako bi  osigurali dostatne količine krvnih pripravaka i funkcioniranja zdravstvene skrbi – istaknuli su organizatori.

Također napominju da darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjesec dana, su bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, te osobe koje su imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje ili imale infekciju SARS-CoV-2.

-Molimo darivatelje da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje-istaknuli su iz GDCK-a Jastrebarsko.