°C 15

DV Radost: "Osiguran je upis sve djece s pravom upisa u vrtić"

12.07.2019.

Redakcija

Sinoć je održana 15. Sjednica Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog u Centru za kulturu Jastrebarsko te je ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko, Jadranka Stojković, Gradskom je vijeću potvrdila da je u suradnji s Gradom osiguran upis sve djece s pravom upisa u vrtić.

Stručne službe Dječjeg vrtića Radost tijekom kolovoza će kontaktirati roditelje čija djeca trenutno nisu upisana u vrtić. Tako će završiti postupak prijave u novu pedagošku godinu. 

Sva djeca s pravom upisa, kao i djeca zaposlenih roditelja koja će nakon 1. rujna tekuće godine navršavati godinu dana bit će upisana u vrtić, a do rujna će se završiti i opremanje novih prostora.

Proširenje kapaciteta osigurano je na način da se postojeća dvorana Dječjeg vrtića Radost 1 prenamijeni u prostore namijenjene novim odgojnim grupama. Osim što će novi prostori zadovoljavati zahtjeve državnog pedagoškog standarda, uz novu prenamjenu osigurat će se i uvjeti za sportsko-rekreativne aktivnosti djece.

- Grad Jastrebarsko i dalje radi na projektu izgradnje novog vrtića, a po njegovoj izgradnji, planira se i kompletna rekonstrukcija centralnog objekta – Radost 1. Ulaganje u predškolski odgoj bit će nam u sljedećem razdoblju prioritet!- poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Foto: Grad Jastrebarsko