°C 25

Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata!

25.03.2020.

Redakcija

Posljednjih dana za Vatrogasnu zajednicu Grada Jastrebarsko zaista nema ni tren predaha. Ovi hrabri junaci uz sve nedaće i dalje uspješno interveniraju i čine sve što je u njihovoj moći da pomognu oštećenima.

Posljednjih dana za Vatrogasnu zajednicu Grada Jastrebarsko zaista nema ni tren predaha. Ovi hrabri junaci uz sve nedaće i dalje uspješno interveniraju i čine sve što je u njihovoj moći da pomognu oštećenima.

- Uz borbu protiv širenja koronavirusa, preventivnih ophodnnji i ostalih aktivnosti što ih imamo kao vatrogasne postrojbe članica VZG Jastrebarskog intenzivno provode ovih dana, u protekla 24 sata dodatno smo izašli na 4 izvanredna događaja - kazao je Vedran Boričević, zapovjednik VZG Jastrebarsko.

Dvije intervencije gašenja požara čađe u dimnjacima

U ponedjeljak 23. ožujka u 12 sati i 55 minuta zaprimljena je dojava o požaru čađe u dimnjaku u Celinama. Na intervenciju je odmah po dojavi izašla vatrogasna postrojba DVD-a Petrovine sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara i 5 vatrogasaca, te vatrogasna postrojba DVD-a Belčići sa vatrogasnim vozilom i jednim vatrogascem koji je požar uočio prilikom redovne ophodnje naselja. Požar je u kratkom vremenu lokaliziran, nakon čega je izvršeno čišćenje izgorenih ostataka čađe u dimnjaku.

Nadalje, jučer su u 11 sati i 26 minuta ponovo zaprimili dojavu o požaru dimnjaka, ovoga puta u Čegljima. Na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara i 6 vatrogasaca. I ovaj požar lokaliziran je u vrlo kratkom vremenu, a čišćenje ostatka zapaljene čađe i osiguranje trajalo je do 12 sati i 30 minuta.

Urušavanje dimnjaka i djelomično urušavanje crijepova s krova kuće u Novakima Petrovinskim

U utorak 24. ožujka u 8 sati i 15 minuta zaprimljena je dojava o urušavanju dimnjaka i crijepova s obiteljske kuće u Novakima Petrovinskim. Na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Novaki sa vatrogasnim vozilom i 2 vatrogasca, te vatrogasna postrojba DVD-a Domagović sa vatrogasnim vozilom i 6 vatrogasaca. Saniranje oštećenja vatrogasci su izvršili nakon 1,5 sata. Nastala oštećenja vjerojatno su uzrokovana potresom koji je pogodio Zagreb i okolicu u nedjelju, a dodatno urušavanje uzrokovano je jačim vjetrom tijekom protekle noći.

Vatrogasci pružili pomoć i Civilnoj zaštiti RH u centralnom skladištu u Jastrebarskom

U ponedjeljak 23. ožujka na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske u 17 sat,i 4 člana vatrogasne postrojbe DVD-a Črnilovac upućena su bila na ispomoć prilikom istovara pristigle pomoći u opremi Republici Hrvatskoj u centralno skladište civilne zaštite u Jastrebarskom.

Tijekom utorka 24. ožujka vatrogasci DVD-a Novaki zajedno sa volonterima Gradskog društva crvenog križa vrše dostavu osnovnih životnih namirnica i lijekova na području grada Jastrebarskog i susjednih općina.

 

Galerija slika

Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata! Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata! Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata! Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata! Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata! Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata! Jaskanski vatrogasci na 4 izvanredna događaja u 24 sata!