Novosti Sport Događanja

Krašić spremno dočekuje hodočasnike, počinje devetnica uoči Stepinčeva

30.01.2023. / Ivana Ćurić

Krašić spremno čeka hodočasnike koji će i ove godine hodočastiti u rodni kraj hrvatskog blaženika povodom Stepinčeva.

Ova godina u hrvatskim katoličkim krugovima ujedno je i godina u kojoj se slavi 25. obljetnica beatifikacije bl. kardinala Alojzija Stepinca, i 70 godina proglašenja Stepinca kardinalom. Naglasak na tome će zasigurno biti i na devetnicama uoči Stepinčeva koje počinju u srijedu, 1. veljače u Krašiću.

U crkvi Presvetog Trojstva svakoga dana bit će prilika za duhovnu obnovu i to u 17 sati kada počinje križni put s Isusom i blaženim Alojzijem na otvorenom, a u 18 sati svakoga dana bit će sveta misa u župnoj crkvi.

-Nakon svete mise ili prije pobožnosti križnog puta hodočasnici mogu posjetiti obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca, odnosno sobe u kojima je blaženik živio, radio i podnio mučeništvo. Naposljetku rođen je za Nebo 10. veljače 1960. Nakon misnog slavlja, a prije odlaska svojim domovima, za sve hodočasnike bit će pripravljena mala večera uz kuhano vino i čaj u šatoru odmah ispod crkve-poručio je krašićki župnik vlč. Ivan Vučak i pozvao hodočasnike iz svih krajeva Lijepe naše da posjete blaženikov rodni kraj.

Stepinčevo se obilježava 10. veljače kada je blaženi Alojzije napustio ovaj svijet,odnosno kada je rođen za Nebo. Na sâm blagdan Stepinčeva svete mise slavit će se u 8:00, 10:30 i 18:00 sati!, a dodajmo da će središnje misno slavlje u 10:30 sati predslavi mons. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup Vrhbosanski u miru. Euharistijsko slavlje toga dana prenosit će se uživo na Laudato obiteljskoj televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju te na Radio Mariji koji će prenositi svakoga dana i devetnice.

 

Galerija slika

Krašić spremno dočekuje hodočasnike, počinje devetnica uoči Stepinčeva Krašić spremno dočekuje hodočasnike, počinje devetnica uoči Stepinčeva

Podijeli