Novosti Sport Događanja

Krašićki školarci u akciji: "Od srca svi darujmo mi"

07.12.2016. / majai

Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić sudjeluje u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ koje provode Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, Slagalica i udruga Blank.

Učenici, roditelji i djelatnici škole, kao i cijela lokalna zajednica prikupljanjem hrane, odjeće, higijenskih potrepština te novčanim prilozima sudjeluju u školskoj humanitarnoj akciji „Od srca svi darujmo mi“.

-Kroz ovaj projekt cilj nam je razvijati filantropiju odnosno čovjekoljublje te utjecati na razvoj empatije i solidarnosti kod djece, ali i odraslih u cijeloj lokalnoj zajednici. Filantropija ne podrazumijeva darivanje samo materijalnih dobara nego i darivanje vlastitog vremena, znanja i vještina kroz različite oblike volonterskog angažmana -rekli su iz škole.

Mali i veliki humanitarci

Tijekom prvog polugodišta ove školske godine, učitelji su prošli edukaciju kroz predavanja i radionice, kako bi ta znanja mogli prenijeti učenicima. Učenici škole sudjelovali su u projektu na razne načine: izradom plakata i letaka, izradom literarnih i likovnih radova, sudjelovanjem u prikupljanju materijalne pomoći, te izradom videozapisa o projektu.

U tjednu od 28. studenog do 2. prosinca učenici, roditelji i djelatnici donosili su u školu hranu, higijenske potrepštine, te odjeću i obuću.

-Posebno nas raduje odaziv tvrtki koje su dale svoj doprinos u hrani, kao i odaziv župnih ureda koji su dali novčani prilog za pomoć obiteljima. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko prikupljene i sortirane stvari podijelit ćemo socijalno ugroženim obiteljima s našeg područja, tj. korisnicima naše humanitarne akcije – kazali su iz škole te dodali kako će pakete dijeliti tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Uskoro predstavljanje projekta

Kruna projekta bit će svakako program povodom obilježavanja Međunarodnog dana Solidarnosti među ljudima koji će se u krašićkoj školi održati u srijedu, 21. prosinca. Za vrijeme petog školskog sata u matičnoj školi prezentirat će se učenicima i zainteresiranoj javnosti sve provedene aktivnosti školske humanitarne akcije „Od srca svi darujemo mi“. Ovime će se realizirati i jedan od ciljeva projekta – povezivanje škole s lokalnom zajednicom, tvrtkama i medijima, a biti će dodijeljeno i priznanje za „naj-filantropski razred.“

Podijeli