Novosti Sport Događanja

MB 365 ulazi na jaskansku političku scenu

09.11.2017. / majai

Na jaskanskoj političkoj sceni osvanula je ovih dana nova stranka. Riječ je o 365 Stranci rada i solidarnosti čiju je Gradsku organizaciju dobilo i Jastrebarsko.

Osnivačka skupština GO 365 Stranke rada i solidarnosti Jastrebarsko održana je u utorak, 7. studenog, kada je za predsjednika izabran Ivan Lafter, za njegovog zamjenika Željko Stanečić, za tajnika Mladen Obelić, a izabrani su i članovi predsjedništva.

Kao glavne ciljeve iz nove stranke u gradu ističu rad na boljoj suradnji između gradova Zagreba i Jastrebarskog posebice po pitanju prometne povezanosti te razvoja industrije.-Želimo da suradnja s metropolom bude na nivou kao prije 10-15 godina. Oko 1000 građana dnevno putuje u Zagreb pa želimo ZET do Lulića kao prije, a ne samo do Klinča Sela. Tu je također pitanje industrije koje se Zagreb rješava i širi je na gradove u okolici. Jaska ima poduzetničku zonu i smatramo da imamo preduvjeta i da bude predgrađe industrije, ali ne zagađivačke, gradu Zagrebu – rekao nam je predsjednik Ivan Lafter koji vjeruje kako će ova stranka u Jastrebarskom naići na plodno tlo.

-Gradska organizacija Stranke rada i solidarnosti zasad ima 43 člana, ali je na proteklim lokalnim izborima lista MB 365 za županijsku skupštinu dobila 12,5 % glasova Jaskanaca, a da nije imala nikakvih aktivnosti. To znači da su građani prepoznali da je takva stranka potrebna u Jaski i žao nam je što stranka nije prije osnovana jer sigurno bi osigurali i mandat u gradskom vijeću – kazao nam je Lafter.

Potporu prilikom osnivanja organizacije 365 u Jaski dali su i čelnici jaskanskih organizacija HSS Filip Tončić te MOST-a Roman Rodić, a Lafter ističe kako su kao stranka spremni za svaki tip suradnje na jaskanskoj političkoj sceni.

-Zainteresirani smo za sve vidove suradnji u cilju boljitka za Jasku, bez svađa i prepucavanja. Bit ćemo jedna konstruktivna stranka koja će se boriti za dobro ovog grada, za građane, rad i solidarnost – ime stranke sve govori. I tako ćemo se ponašati -kazao nam je predsjednik jaskanske organizacije 365.Osnivačkoj skupštini u utorak su nazočili i predsjednik stranke Milan Bandić kao i predsjednik Županijske organizacije 365 Zagrebačke županije Zvonko Kunić, a potpore su dali i potpredsjednica stranke prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik Nenad Predovan, čelnici gradskih i općinskih organizacija u Zagrebačkoj županiji te čelnici gradskih četvrti zapadnog dijela Grada Zagreba.

(foto: Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti)

Podijeli