°C 12

Na Japetiću postavljen križ raspetog Isusa

17.10.2018.

Redakcija

 Na inicijativu Jaskanca Milana Frkonje na Japetiću je postavljen i blagoslovljen križ raspetog Isusa.

-Križ je putokaz vjere i kao takav je od velike važnosti za sve vjernike, a naročito za nas koji ovdje živimo. On podsjeća na Isusovu muku, ali i na pobjedu. Danas sam posebno radostan i zahvaljujem se gospodinu Frkonji na svemu što je učinio-poručio je svetojanski župnik Josip Gonan.

Naime, križ raspetog Isusa postavljen je na poznatom izletištu Japetić, a na inicijativu i uz financijsku potporu Jaskanca gospodina Milana Frkonje.

-Od djetinjstva sam želio na Japetiću podići Isusov križ. Ovo je obilježje za budućnost vjere, a koje će zauvijek podsjećati na ovaj kršćanski kraj i nas koji smo ovdje živjeli. Ostvario sam san-rekao je Frkonje.

U realizaciju ovog projekta uključili su se i drugi sugrađani, a ponajviše gospodin Tomislav Rubinić koji je donirao drvo za izradu križa, kao i gospodin Stipe Bučar koji je križ dovezao i postavio na ovom mjestu.
(Izvor/Foto: Grad Jastrebarsko)

Galerija slika

Na Japetiću postavljen križ raspetog Isusa Na Japetiću postavljen križ raspetog Isusa Na Japetiću postavljen križ raspetog Isusa Na Japetiću postavljen križ raspetog Isusa