°C 16

Najveći poklon gradu, kaže Novosel, su projekti milijunske vrijednosti

13.11.2019.

Redakcija

Povodom Dana grada Jastrebarskog, u spomen hrvatskim braniteljima i svima onima koji više nisu s nama, a ostavili su svoj trag u Jastrebarskom, kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, u srijedu 13. studenog, položen je vijenac te su upaljene svijeće.

Nakon mise održane u župnoj crkve svetog Nikole biskupa, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, zajedno sa svojim zamjenicima, gradskim vijećnicima, predstavnicima braniteljskih udruga i policije, položio je vijenac i upalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje i sve one koji više nisu s nama, a ostavili su svoj trag u Jastrebarskom.

Dan grada Jastrebarskog slavi se u sjećanju na 13. studeni 1991. kada je Jastrebarsko zauvijek napustila jugoslavenska vojska. Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Jastrebarskog održat će u Princess centru u Jastrebarskom s početkom u 13 sati, a na istoj će biti prezentirana postignuća Grada Jastrebarskog kroz proteklu godinu te će se i dodijeliti Javna priznanja Grada Jastrebarskog istaknutim pojedincima i udrugama.

Gradonačelnik grada Jastrebarskog, u ime svojih zamjenika, predsjednice gradskog vijeća, gradskih vijećnika, djelatnika gradske uprave i svojih suradnika, svojim sugrađankama i sugrađanima uputio je i prigodnu čestitku: 

-Za 770. rođendan našem smo gradu poklonili najveće projekte u njegovoj povijesti – projekte čija milijunska vrijednost nije samo vrijednost na papiru, već čije je značenje mnogo veće u životima svih nas Jaskanaca! 

Posljednjih godina stvorili smo čvrste temelje koji su nam snažan poticaj da našim sugrađanima, onim najmlađima, kao i najstarijima nastavimo podizati kvalitetu života kroz ono što nam je najbitnije sačuvati, a to je čist okoliš i baština našeg zavičaja- poručio je gradonačelnik.