°C 11

Nakon šest dana pauze danas dva nova slučaja zaraze u Ispostavi Jastrebarsko

31.07.2020.

Maja Peranić

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježila je u posljednja 24 sata Ispostava Doma zdravlja Jastrebarsko, dok je jedna novi slučaj zabilježen u Ispostavi Samobor. Tako su se u posljednja 24 sata na području Zagrebačka županije pojavila 3 nova slučaja zaraze koronavirusom, a stižu vijesti da su dvije osobe ozdravile.

Nakon gotovo tjedan dana bez i jednog slučaja zaraze, Ispostava doma zdravlja Jastrebarsko danas bilježi čak dva novooboljela. Kažu to najnoviji podaci Županijskog Zavoda za javno Zdravstvo prema kojima na području Jastrebarskog i susjednih općina 5 osoba boluje od koronavirusa. Dva nova slučaja, doznajemo pojavila su se u samom gradu.

-Na dan 31. srpnja 2020. godine na području Grada Jastrebarskog zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa. Osobe su odmah zbrinute i pod mjerama su i nadzorom epidemiološke službe. U samoizolaciji nalazi se 1 osoba. Želimo im brz oporavak i nadalje apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju propisanih mjera i uputa te da vode računa o nošenju zaštitnih maska i držanju socijalne distance!-poručio je Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog.

Podsjetimo, ukupno je do današnjeg dana Ispostava doma zdravlja Jastrebarsko evidentirala 14 slučajeva zaraze, 8 ozdravljenja i jednog preminulog.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas nova ozdravljenja bilježe Ispostave Samobor i Sveti Ivan Zelina, svaka po jedno ozdravljenje. Na području cijele županije dosad je izliječeno 187 osoba, a 11 ih je preminulo. Na današnji dan, u Zagrebačkoj županiji trenutno je 50 osoba koje boluju od Covid-19.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.