°C 20

Nova prometna signalizacija u centru grada za sigrunost građana i vatrogascaca

02.06.2021.

Maja Peranić

Postavljanjem digitalnih led prometnih panela uz državnu prometnicu D1 prije raskrižja ulice Tome Mikloušića i Vladka Mačeka, iz smjera Zagreba i Karlovca, završili su radovi na sanaciji Mikloušićeve ulice u Jastrebarskom.

-U sklopu sanacije ulice Tome Mikloušića u Jastrebarskom izvedeni su radovi na zamjeni dijela kanalizacijskih cijevi i dotrajalog srednje naponskog kabla koji napaja cijeli centar Jastrebarskog, nakon čega je izvedena sanacija te asfaltiranje kolnika iste. Završetkom radova na asfaltiranju, postavljena je nova vertikalna signalizacija i dopunske ploče, iscrtana horizontalna signalizacija, prije pješačkih prijelaza postavljene su nove taktilne podloge za orijentaciju osoba s invaliditetom te su ugrađeni i montažni rubnjaci s obzirom na to da se u toj ulici nalazi primarna postrojba DVD-a Jastrebarsko-izvijestili su iz Grada.

S ciljem sigurnosti svih građana i sudionika u prometu te omogućavanja brzog i nesmetanog izlaska vatrogasaca na intervencije, postavljeni su i digitalni led solarni prometni paneli uz državnu prometnicu D1 prije samog raskrižja ulice Tome Mikloušića i Vladka Mačeka, iz smjera Zagreba i Karlovca.

Ovom novom signalizacijom izuzetno su zadovoljni jaskanski vatrogasci koji su istaknuli da će ona doprinijeti i njihovoj sigurnosti.

-Zadaća svjetlosne signalizacije jest upozoriti sudionike u prometu na dojavu o intervenciji i osigurati siguran dolazak operativaca u spremište ali i sam izlazak vatrogasnih kamiona. Također, interventni prolaz će osiguravati nesmetano odvijanje interventnih događaja, ali i popratne aktivnosti nakon istih jer u sklopu interventnog prolaza osiguran je i pristup hidrantskoj mreži što sada omogućuje nesmetano odvijanje prometa u ulici Tome Mikloušića. Uz dvije istaknute komponente projekta vrijedi spomenuti poputno novi asfalt u ulici ali i svu ostalu popratnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju koje upotpunjuju ideju sigurnog interveniranja vatrogasaca-istaknuli su vatrogasci.

 

(foto: Grad Jastrebarsko)

Galerija slika

Nova prometna signalizacija u centru grada za sigrunost građana i vatrogascaca Nova prometna signalizacija u centru grada za sigrunost građana i vatrogascaca Nova prometna signalizacija u centru grada za sigrunost građana i vatrogascaca Nova prometna signalizacija u centru grada za sigrunost građana i vatrogascaca Nova prometna signalizacija u centru grada za sigrunost građana i vatrogascaca