°C 0

Novi ultrazvučni uređaj na fizikalnoj terapiji, fizijatar Mijić: 'Oprema s kojim radimo je na svjetskom nivou'

17.10.2019.

Redakcija

S ciljem podizanja standarda zdravstvenih usluga koje se pružaju pacijentima, u ispostavi Doma zdravlja u Jastrebarskom uređen je prostor fizikalne terapije te je nabavljen višenamjenski ultrazvučni uređaj za potrebe radiologije. Ukupna ulaganja iznose 700.000 kuna, a financirala ih je Županija decentraliziranim sredstvima za zdravstvo.

Ispostavu Doma zdravlja u Jastrebarskom obišla je zamjenica župana Nadica Žužak.

-Županija konstantno ulaže u zdravstvene objekte. U travnju ove godine energetski je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Jastrebarskom, a lani smo ovdje obnovili i hematološko-biokemijski laboratorij. Ulažemo u podizanje zdravstvenoga standarda kako bi imali zadovoljne pacijente, ali i liječnike koji rade u prostorima Dom zdravlja-, rekla je zamjenica župana, podsjetivši da je osim zgrade u Jastrebarskom energetski obnovljena i zgrada ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu, a trenutno se obnavlja zgrada ispostave u Zaprešiću.

-Priprema se projektna dokumentacija za energetsku obnovu još tri zgrade Doma zdravlja - u Ivanić-Gradu, Velikoj Gorici i Samobor. Vjerujem da će se natječaj za europska sredstva uskoro otvoriti, a onda će i Županija osigurati vlastiti udio financiranja-, rekla je zamjenica Žužak.

Za fizijatra Šimu Mijića novouređeni prostor fizikalne terapije i rehabilitacije je „revolucija u zdravstvenoj skrbi na jaskanskom području".

-Fizijatrija u Jastrebarskom ima dugu tradiciju, a oprema s kojim radimo je na svjetskom nivou. Mogu nam i pozavidjeti na onome što imamo - od ultrazvuka, udarnog vala, lasera... Zaista smo dobro opremljeni-, komentirao je Mijić. 

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja, najavio je da će se ulaganja u ispostavu u Jastrebarskom nastaviti i iduće godine, za kada je planirano uređenje ambulante posebnoga dežurstva.

U današnjem obilasku prostora Doma zdravlja u Jastrebarskom bio je i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Domagoj Šlat, koji je rekao da sva ulaganja u Dom zdravlja idu na korist njegovim sugrađanima.