°C 11

Novih 19 slučajeva u županiji: Čak sedam s jaskanskog područja!

10.09.2020.

Maja Peranić

Uz jednu djelatnicu Dječjeg vrtića Radost koja je pozitivna na koronavirus, a o čemu smo izvijestili jučer, još 6 novozaraženih u posljednja 24 sata broji jaskansko područje. To je ukupno 7 novih slučajeva i to 2 s područja Grada Jastrebarskog, 1 iz Općine Pisarovina te čak 4 s područja Općine Klinča Sela.

U Zagrebačkoj županiji danas je ukupno 19 novozaraženih osoba, a iako u Jaski proteklih dana nije bilo slučajeva, upravo s područja našeg grada i susjednih općina danas stiže najveći broj oboljelih.

Županijska slika izgleda ovako: 1 novi slučaj ima Grad Samobor, 2 slučaja su u Gradu Sveta Nedelja, 1 ima Grad Zaprešić, 2 Grad Jastrebarsko, 4 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 4 Općina Klinča Sela, 1 Općina Stupnik, 1 Općina Pisarovina, 1 Općina Brckovljani, 1 Općina Dubrava). Izliječeno je 10 osoba.

Osim vrtića u Jastrebarskom, s ulaskom virusa suočava se i jedan dječji vrtić na području Velike Gorice koji također ima djelatnicu pozitivnu na Covid-19, a pozitivna je i djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi. Epidemiološka obrada slučajeva je u tijeku.

Od 19 novooboljelih osoba 7 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, 1 slučaj je povezan sa svadbom, dok je za 10 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.