°C 6

Početak nastave u srednjim školama: Maturanti u klupama, ostali online! Evo rasporeda za Jaskance

15.01.2021.

Maja Peranić

Iz Zagrebačke županije jučer je i službeno potvrđeno da se školarci svih škola kojima je Županija osnivač u ponedjeljak, 18. siječnja vraćaju na nastavu. Odlukom župana Stjepana Kožića nastava će krenuti kroz dva modela - A i C, a to vrijedi za obje škole na području Jastrebarskog, i osnovnu i srednju.

Kao što smo već ranije pisali, a jučer je to potvrđeno, učenici nižih razreda osnovnih škola pohađat će nastavu u školi, po modelu A, dok će za više razrede nastava biti organizirana online, odnosno po modelu C.

I srednjoškolce također čeka povratak u školske klupe što doslovno vrijedi samo za maturante. Naime, oni će jedini nastavu pohađati u školama, dok će se za učenike od 1. do 3. razreda također nastava održavati online.

Srednja škola Jastrebarsko objavila je na koji će se način nastava organizirati za jaskanske školarce.

-U ponedjeljak, 18. siječnja počinje nastava nakon zimskog odmora. Učenici opće gimnazije nastavu imaju ujutro, a ekonomisti, strojari i prodavači popodne po uobičajenom rasporedu. Od 18. do 29. siječnja nastava će se održavati online za sve učenike prvih, drugih i trećih razreda, dok će učenici 4.g1, 4.g2 i 4.e razreda nastavu pratiti u školi-potvrdili su iz Srednje škole Jastrebarsko.