°C 2

Potpisano: Osnovna škola dobiva novo parkiralište!

30.06.2020.

Maja Peranić

Osnovna škola Ljubo Babić napokon će dobiti novo parkiralište. Tako će se konačno riješiti problem gužvi koje se stvaraju kod škole, a što je najvažnije povećat će se sigurnost školaraca.

Ugovor o izgradnji novog parkirališta na jugoistočnoj strani jaskanske osnovne škole uz Ulicu Većeslava Holjevca potpisali su jučer ravnateljica Sanja Sertić i predstavnici izvođača radova Fiamak nekretnine iz Zagreba. Ovo parkiralište trebalo bi riješiti dugogodišnji problem ulaska osobnih automobila u školsko dvorište i gužvi koje se pritom stvaraju što školsku djecu, koja se kreću kao pješaci u školskom dvorištu, dovodi u određenu opasnost- istaknuli su iz škole.- Nadamo se da naši roditelji neće ulaziti u školsko dvorište s automobilima i da će se smanjiti gužve s obje strane ulaska u dvorište. Najvažnija nam je sigurnost djece jer moramo znati da je u ovoj školi oko 800 učenika u dvije smijene i da kada dolaze je to velik broj djece koji se nalazi u istom trenutku na školskom dvorištu. Ako se ulazi s automobilima to predstavlja opasnost – kazala nam je ravnateljica škole Sanja Sertić.

Istaknula je ovo napokon odgovor na dugogodišnje apele i borbe da se osigura adekvatno parkiralište kod osnovne škole, a ono će značajno koristiti i posjetiteljima događanja i manifestacija koje se u blizini organiziraju u večernjim satima.

Radove na parkiralištu će u cijelosti financirati Zagrebačka županija, a iznose preko 2,1 milijuna kuna. Grad Jastrebarsko financirao je pak ishođenje projektne dokumentacije s više od 90 tisuća kuna te ističu kako će novo parkiralište i prostor uz školu postati sasvim drugačija zona organizacije prometa te veće sigurnosti djece i pješaka.

Izgradnja parkirališta kraj škole trebala bi početi u narednih 10 dana.

(foto: Grad Jastrebarsko/OŠ Ljubo Babić)