°C 13

Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom

27.05.2020.

Redakcija

Danas je u logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom održana primopredaja tehničke opreme civilne zaštite. Na primopredaji su prisustvovali veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj E. Robert Richard Klinke i pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr.sc. Damir Trut.

Tom prilikom pomoćnik ministra zahvalio se na uručenoj opremi i kazao kako u ovim teškim vremenima, solidarnost i zajedništvo su izuzetno važni.
Također, naglasio je i uspješnu suradnju Njemačke i Hrvatske u području civilne zaštite te na kraju istaknuo kako je civilna zaštita Republike Hrvatske postala jedan od bitnih čimbenika unutar Europske unije za spašavanje, pomoć i sve aktivnosti koje su u sustavu civilne zaštite. Veleposlanik Kline je istaknuo kako Njemačka podržava svoje partnere i prijatelje, pogotovo u teškim vremenima. Republika Hrvatska je temeljem zahtjeva za međunarodnu pomoć prihvatila ponudu SR Njemačke u vidu tehničke opreme za zbrinjavanje.

Tehnička oprema civilne zaštite (10 rasvjetnih balona i 100 termogena) koristit će se kao logistička potpora u slučaju uspostave vanbolničkih trijažnih mjesta kako bi se omogućilo nesmetano terensko djelovanje u slučaju eventualnog drugog vala epidemije koji se pretpostavlja krajem godine.

Galerija slika

Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom Primopredaja tehničke opreme civilne zaštite u Jastrebarskom