Novosti Sport Događanja

Računalnom prijevarom 18-godišnjak došao do podataka o kartici i putem aplikacija naručivao hranu

31.03.2021. / Maja Peranić

Jaskanska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo računalne prijevare. Osumnjičeni je došao do povjerljivih podataka kartice 39-godišnjaka te putem aplikacija naručivao hranu. Šteta je veća od 1000 kuna.

-Provedeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 18 godina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalna prijevara na štetu muškarca starosti 39 godina, na način da je došao do povjerljivih podatka kartice računa oštećenog, te bez znanja vršio transakcije putem mobilnih aplikacija za narudžbe hrane, kojom prilikom ga je oštetio za iznos veći od 1000,00 kuna. Protiv istog podnesena je kaznena prijava redovnim putem na nadležno odvjetništvo-izvijestila je PP Jastrebarsko.

Osim ovog slučaja, jaskanska policija je ulovila i počinitelja teške krađe i provale u Volavju. Radilo se o 46-godišnjaku.

- Provedeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 46 godina zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe provaljivanjem u obiteljsku kuću u Volavju te je isti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđena je kaznena prijava-izvijestili su iz policije.

Podijeli