Novosti Sport Događanja

Turizam u županiji raste, Jastrebarsko ostvarilo najveći pomak, najbolji projekti bit će nagrađeni "Ružom Zagrebačke županije"

23.02.2024. / Maja Peranić

Otvoren je natječaj za dodjelu nagrade "Ruža Zagrebačke županije" koju će drugu godinu zaredom dodijeliti Turistička zajednica Zagrebačke županije za izvrsnost u turizmu. Nagrada će se dodijeliti u šest kategorija Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativni proizvodi i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajni objekti te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti. Na tiskovnoj konferenciji povodom otvorenja ovogodišnjeg natječaja, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović s prošlogodišnjim je dobitnicima pozvala na sudjelovanje u ovom natječaju koji je otvoren do 21. ožujka 2024.

-Želimo da se prijavi što više onih koji će pokazati kvalitetu u svom radu, a nakon toga će povjerenstvo Turističke zajednice putem kriterija koji su ključni, iz svih prijava izdvojiti one najbolje. Očekujemo puno prijava, nadamo se da ćemo izazvati pozornost posjetitelja, ali i onih ključnih dionika u sektoru turizma koji mogu prijaviti eminentne ljude koji rade u svemu tome - rekla je Alilović.

-Važan nam je svaki kotačić. Važno nam je da se naša lokalna zajednica koja se promovira da se promovira kvalitetno, a ovakvim nagradama potičemo izvrsnost svih onih koji rade u tome - dodala je.Zagrebačka županija prepoznata je kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole s mnoštvom kulturnih, tradicijskih i modernih manifestacija. Prati je konstantan rast i povećanje dolazaka i noćenja domaćih i stranih gostiju koji je, ističe direktorica Alilović, rezultat zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene turističke priče. Za to su zaslužni vrijedni turistički djelatnici, pojedinci, objekti s inovativnim uslugama i jedinstvenom ponudom koje valja nagraditi, istaknula je.

-Ružom Zagrebačke županije, našom godišnjom nagradom, želimo nagraditi njihov rad, motivirati ih da dodatno unaprijede svoje poslovanje te naglasiti uspješne primjere kao putokaz svim dionicima u razvoju turizma - istaknula je Alilović.Jastrebarsko ostvarilo najveći pomak u broju dolazaka i noćenja turista

Prošle godine podijeljeno je 15 Ruža Zagrebačke županije, a neki od predstavnika dobitnika prisustvovali su tiskovnoj konferenciji. Među njima, bile su predstavnice jaskanskih dobitnika nagrade, Turističke zajednice Grada Jastrebarskog te Hotela Princess koji su zabilježili najveći pomak u broju ostvarenih dolazaka i noćenja.

-Najposjećenija destinacija bila je Velika Gorica, no najveći pomak dogodio se na području grada Jastrebarskog - istaknula je direktorica Alilović dodavši da je to zasluga novog popularnog Festivala Pjenušca i jagoda kao i smještajne ponude hotela Princess.

-Ispred cijelog tima hotela Princess zahvaljujem na ovoj vrijednoj nagradi koja nam znači i potiče nas da se i dalje trudimo i potičemo taj kontinentalni turizam kojem je uslugu teško prodati - rekla je gospođa Biljana Mikić, voditeljica prodaje Hotela Princess.

U inovativnom i originalnom Festivalu pjenušaca i jagoda sudjeluje 14 dionika, te Hotel Princess kao turistički objekt koji ima najveći porast broja dolazaka i noćenja.

-Cilj manifestacije je posjetiteljima osigurati jedinstveni doživljaj pjenušaca, naučiti o proizvodnji pjenušaca uz spajanje jagoda ne samo iz Jastrebarskog nego i iz cijele županije, a time je festival drugačiji od svih drugih u županiji - dodala je Petra Masnec, direktorica TZ Grada Jastrebarskog.

Zainteresirana javnost, pojedinci, udruge, institucije pozivaju se da prijave odnosno nominiraju uspješne turističke projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu, turističke djelatnike i pojedince koji svojim radom pridonose razvoju kontinentalnog turizma i Zagrebačke županije kao prepoznatljive turističke destinacije na natječaj za nagradu Ruža Zagrebačke županije. Javni poziv otvoren je do 21. ožujka i to putem internetske stranice TZ Zagrebačke županije - ovdje. Najbolje će odabrati stručni žiri, a dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Podijeli