°C 1

U Jaski i susjednim općinama 31 novozaraženi, susjedni grad prešao stotku!

27.11.2020.

Maja Peranić

Na području Jastrebarskog i susjednih općina Krašića, Pisarovine i Klinča Sela danas je potvrđen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. Od toga je 15 iz same Jaske, čak 11 iz Klinča Sela, 4 iz Pisarovine te jedan slučaj iz Krašića.

Ako ste mislili da je ta brojka velika, bacite oko "prek brega" na susjedni Samobor koji se danas bori s novom ogromnom brojkom novozaraženih. Ondje je u samo posljednja 24 sata zabilježeno ča 106 novih slučajeva što je gotovo trećina od ukupne brojke novooboljelih na području cijele Zagrebačke županije koja danas iznosi 376. Ovo je i najveća brojka zaraženih u jednom danu na području jednog grada naše županije, od pojave epidemije u Hrvatskoj do danas.

Iza Samobora koji dakle broji 106 novih slučajeva, je Velika Gorica koja ih ima 46, zatim Dugo Selo s 37. U Svetoj Nedelji je 26 slučajeva, a po 22 imaju Zaprešić i Sveti Ivan Zelina. Dvoznamenkaste brojeve danas još imaju jedino Jastrebarsko gdje je 15 zaraženih kao i u Ivanić Gradu, dok je na dnu ljestvice gradova Vrbovec sa 6 novozaraženih.

Od Općina je najgore u Brdovcu gdje je 12 novih slučajeva, a zatim u Klinča Selima gdje ih je 11. Ostale općine imaju jednoznamenkaste brojke i to: 5 Bistra, 3 Jakovlje, 3 Luka, 2 Marija Gorica, 1 Pušća, 1 Dubravica, 3 Stupnik, 4 Pisarovina, 1 Krašić, 1 Orle, 2 Kravarsko, 1 Pokupsko, 2 Kloštar Ivanić, 9 Križ, 4 Brckovljani, 5 Rugvica, 4 Dubrava, 1 Rakovec, 4 Gradec, 2 Bedenica.

Samoizolacija je propisana učenicima 15 razreda osnovnih škola i učenicima 1 razreda srednje škole.

Od virusa su se oporavile 222 osobe, a trenutno od njega na području Zagrebačke županije boluje 3564 osobe.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.