Novosti Sport Događanja

U Srednju školu upisano 87 novih učenika, zbog slabog interesa razred prodavača nije formiran!

20.07.2021. / Maja Peranić

Završio je ljetni upisni rok u srednje škole na području Hrvatske. Srednju školu Jastrebarsko upisalo je 87 novih učenika te su formirana četiri razredna odjeljenja. Ipak, planirano odjeljenje za zanimanje prodavač nije se uspjelo formirati zbog slabog interesa koji se ponavlja već drugu godinu zaredom.

-Planirani razred prodavača, nažalost, zbog premalog interesa već drugu godinu zaredom nije formiran, no situacija je slična u cijeloj županiji.
Odaziv za strojarska zanimanja je pak u porastu. Kada završi srednju školu već će imati zvanje, a prednost je svakako i stipendija za deficitarna zanimanja koja je velika pomoć – ističe većina roditelja koji upisuju djecu u strukovna zanimanja-poručili su iz Srednje škole Jastrebarsko.

U novu školsku godinu od jeseni će u Jastrebarskom dva nova gimnazijska razreda po 22 učenika, jedan ekonomski s 20 učenika te jedan kombinirani strojarski razred s 12 instalatera grijanja i klimatizacije i 11 automehaničara. Iz škole ističu da je za jesenski upisni rok ostalo i još jedno mjesto za zanimanje automehaničar.

Podijeli