°C 25

Uznemirujuće: Uginuli konj na imanju u Pisarovini bačen u šaht

09.09.2019.

Redakcija

Deset dana nakon što je zaprimljena dojava o uginuću konja na imanju u Pisarovini situacija je ista, mrtvo tijelo životinje i dalje nije zbrinuto, neugodni mirisi se šire, a najbizarnije od svega fotografija je koja prikazuje kako je beživotno tijelo konja odbačeno u šaht. 

Riječ je o privatnom imanju u Karlovačkoj ulici, čiji su vlasnici već otprije poznati policiji i veterinarskim inspekcijama zbog brojnih prijava na račun neodgovornog ponašanja i brige o životinjama. 

O slučaju je još 31. kolovoza obaviještena policija, komunalni redar Općine, veterinarska ambulanta Jastrebarsko, državna veterinarska inspekcija te načelnik Općine, no problem nije riješen. Mještani u okolici imanja žale se na neugodne mirise, a jedan od njih poslao nam je i fotografiju koja je, upozoravamo, uznemirujućeg sadržaja.

Kontaktirali smo državnu veterinarsku inspekciju, potvrdili su nam kako su tek u utorak, 10. rujna dobili prvu prijavu vezano uz ovaj slučaj. Na teren je danas izašla inspekcija, a rezultate i odluke objavit ćemo naknadno.