Novosti Sport Događanja

Vatrogasci dobili priznanja

25.11.2013. / Nefertum IT
Vatrogascima 14 vatrogasnih društava s područja Jastrebarskog u subotu 23. studenog uručena su posebna priznanja za rad prilikom nevremena koje je 11. studenog pogodilo zemlju, a posebno se osjetilo i na jaskanskom području.;
U DVD-u Gornji Desinec održan je prijem vatrogasaca na kojem je prikazana detaljna analiza događaja uzrokovanog nevremenom te je zaključeno kako su najveći posao u spašavanju i sanaciji šteta napravili upravo vatrogasci. 
- U 23 naselja na 131 lokaciji 146 intervencija odradilo je 144 vatrogasaca iz 14 vatrogasnih postrojbi DVD-a. 7 Navalnih Vozila, 8 kombija, 2 terenska vozila, 3 pumpe, 2 traktora, 4 agregata, 12 motornih pila, te vlastita oprema – brojke su dobivene analizom nakon nevremena.;
Ozljeđenih vatrogasaca nije bilo kao ni šteta na vatrogasnim vozilima i opremi, kako doznajemo s internetskih stranica DVD-a Cvetković. Intervencije nisu prekidane za najvećih udara vjetra, a hrabrost, suradnja i koordinacija bila je na visokoj razini. 
Ovom prilikom vatrogasci su dobili priznanja, a središnjim vatrogasnim društvima uručena je i oprema u vrijednosti od 50 tisuća kuna. 

Ne preostaje drugo nego čestitati vatrogascima na hrabrosti i trudu što su ovom prilikom učinili predstavnici Grada Jastrebarskog i čelnici Vatrogasne zajednice.  

Podijeli