°C 13

Više od 2000 ljudi iz Jaske i okolice ove godine ponudilo svoju krv

04.12.2018.

Maja Peranić

Završile su ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje je tijekom cijele godine u nekoliko navrata na području Jastrebarskog i susjednih općina organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko. Ukupno je akcijama pristupilo 2117 potencijalnih darivatelja što ponovo pokazuje spremnost naših sugrađana i sumještana na bezrezervnu pomoć drugima.

GDCK je u ovoj, 2018. godini ukupno prikupio 1818 doza krvi, što je među najboljim rezultatima u Zagrebačkoj županiji s obzirom na broj stanovnika. Iz Crvenog križa iznimno se ponose svim darivateljima i onima koji su bez zadrške pristupili darivanju krvi, ali je iz zdravstvenih razloga nisu mogli darovati. Takvih je bilo 299.Ukupno 47 darivatelja s područja Jaske i okolice po prvi je puta ove godine darovalo krv što im također služi na čast, a iz GDCK-a se nadaju da će s darivanjem krvi nastaviti i u idućim akcijama te zahvaljuju svima.

Tijekom 2018. godine održano je 28 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a budući da jedna doza spašava čak 5 života brojka onih kojima će krv Jaskanaca i stanovnika okolice pomoći doista nije zanemariva.

(foto: GDCK Jastrebarsko)