Novosti Sport Događanja

Vozio pijan pa sletio s ceste u Novakima, jučer i sudar teretnih automobila! Policija najavila pojačan nadzor prometa za vikend

23.02.2024. / Maja Peranić

S nešto više od 2 promila alkohola u krvi vozač je upravljao automobilom te u Novakima Petrovinskim sletio s ceste. Nastala je materijalna šteta na vozilu, a protiv vozača je podignut Optužni prijedlog. Sve se to dogodilo sinoć oko 23 sata, javlja jaskanska policija.

- Jučer u 23,09 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s materijalnom štetom na cesti između grada Jastrebarskog i mjesta Novaki Petrovinski gdje je došlo do slijetanja osobnog automobila s kolnika. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola (2,10 g/kg), te protiv istog slijedi Optužni prijedlog – stoji u priopćenju PP Jastrebarsko.

Na jaskanskim cestama jučerašnji dan nije protekao nimalo mirno. Osim spomenute nesreće dogodio se i sudar dva teretna vozila u samom gradu.

-U 15,27 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s materijalnom štetom u gradu Jastrebarskom gdje je došlo do sudara između dva teretna automobila – izvijestila je policija.

Kako bi se stalo na kraj nesavjesnim vozačima, najviše onima koji ne poštuju ograničenja brzine te upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili droga, policija će i ovog vikenda stražariti na cestama. Najavljena je još jedna akcija pojačanog nadzora prometa.

-Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodit će se pojačan nadzor vozila i vozača, a koje se provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća-poručili su iz PP Jastrebarskog.

Podijeli