Novosti Sport Događanja

Zagrebačka županija daje 1000 kuna za svako novorođeno dijete

24.10.2022. / Redakcija

Zagrebačka županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1000 kuna za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta.

-Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji, koji je državljanin Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije, najmanje jednu godinu i u trenutku podnošenja Zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije – poručili su iz Zagrebačke županije.

Postupak za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev je moguće podnijeti putem nadležnog matičnog ureda ili putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Inače, u 2021. godini Zagrebačka županija isplatila je 2.850 jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 2.850.000 kn. U prvih 10 mjeseci ove godine po tisuću kuna isplaćeno je za 2063 novorođene djece.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr

"Županija na dlanu" proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Podijeli