°C -5

Zmajlović suspendiran sa stranačkih funkcija SDP-a

18.07.2018.

Maja Peranić

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a, održanoj proteklog vikenda, na prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića na dvije su godine suspendirani neki od istaknutih članova Predsjedništva te stranke, a među njima i Jaskanac, bivši ministar, Mihael Zmajlović.

Članovi Glavnog odbora SDP-a, na Bernardićev su prijedlog, s 56 glasova uz Zmajlovića suspendirali i Peđu Grbina, Sinišu Hajdaš Dončića te Vedrana Babića koji se u tom razdoblju neće imati pravo kandidirati za bilo koju funkciju ako dođe do novih unutarstranačkih izbora. Suspenzija znači i da ovi članovi više neće imati nikakvo pravo glasa u Predsjedništvu ni u svojim županijskim organizacijama, piše Večernji list.

Sjednica na kojoj je tako odlučeno trajala je punih 12 sati, a završila po mnogima očekivano zbog svih bura koje potresaju predsjedništvo te stranke. Naime, kriza u SDP-u kulminirala je pismom nezadovoljnih članova kojim traže smjenu predsjednika Bernardića, a među najaktivnijim "rušiteljima" je i Zmajlović.

Davor Bernardić ponudio je svoju ostavku, ali na mjesto saborskog zastupnika, uz uvjet da isto to učine i svi oni koji ga nastoje srušiti odnosno svih 23 zastupnika SDP-a koji su potpisali dotično pismo. Zmajlović i Hajdaš Dončić, doznaje se, potvrdili su da od tog mjesta neće odstupiti.

Kako će završiti agonija u SDP-u i kako će se postaviti suspendirani članovi pokazat će vrijeme.