°C 13

Župan podržao inicijativu Jaskanaca za ukidanje cestarine, poduzimaju se daljnji koraci

03.11.2020.

Maja Peranić

Predstavnici inicijative za ukidanje naplate cestarine na relaciji Jastrebarsko-Zagreb i Zdenčina-Zagreb, Zorica Šamija i Michael Sharp, jučer su primljeni kod župana Stjepana Kožića u prostorijama Zagrebačke županije te su mu tom prilikom predali peticiju s 4242 potpisa. Tom prilikom upoznali su župana s brojnim problemima koji muče građane Jastrebarskog i susjednih općina.

-Župan Kožić je podržao inicijativu, složio se s težnjama građana da imaju besplatan autoput do glavnog grada također je rekao da su već tražili 2018. godine ukidanje naplate na predmetnim naplatnim postajama što do sada nije dalo rezultata, ali će svakako ova peticija i želje građana biti novi argument prema ministarstvu i upravi Autocesta Rijeka-Zagreb-kazali su iz Inicijative.

Po pitanju drugih problema koji muče Jaskance, predstavnici su županu istaknuli neosvijetljeni izlaz s autoceste kod čvora Jastrebarsko, problem povezanosti Jaske i okolnih mjesta s gradom Zagrebom međugradskim linijskim prijevozom i velike troškove koje imaju, nadležnost nad održavanjem lokalnih cesta između gradova i županije i s tim vezani problemi.

-Budući da je u tijeku potpisivanje peticije građana Ivanić-Grada i okolnih naselja za ukidanje cestarine na naplatnoj postaji Ivanić Grad, zajednički je zaključak da se sačeka na rezultate njihove peticije i da se tada dogovori zajednički susret predstavnika obiju inicijativa kako bi se objedinile i kao takve predstavile nadležnim institucijama-naglašeno je na sastanku.

Iz Inicijative građana Jastrebarskog istaknuli su kako će o sastanku sa županom i rezultatima peticije obavijestiti Grad Jastrebarsko i susjedne Općine te zatražiti raspravu u njihovim vijećima kao i podršku peticiji građana prema nadležnim institucijama.